Als iemand zijn of haar woning wilt opleuken, dan richt men zich vaak op de woonkamer en slaapkamer(s). Een leuke plant in de hoek, een vrolijk schilderij aan de muur of een aantal leuke vakantiekiekjes aan de wand… De badkamer wordt echter vaak vergeten. En dat is zonde want we brengen er best veel tijd door op een dag. In de ochtend al gauw een half uur voor de spiegel, tussendoor met een boekje op het toilet en in de avond lekker onder de douche of in bad. Je badkamer verdient daarom wel wat aandacht. Wil jij je badkamer opleuken? In deze blog vertellen wij welke 5 accessoires je badkamer kunnen opvrolijken. 

1. Plantje hier, plantje daar

Wellicht staat je woonkamer vol met planten, maar wij durven te wedden dat je er weinig tot geen in je badkamer hebt staan. Zonde, want planten kunnen de boel flink opvrolijken. Het groen geeft een beetje kleur aan je badkamer en daarnaast heeft het een rustgevend effect. Let er wel op dat niet elke plant het overleeft in de badkamer. Het is immers een vochtige en vaak donkere ruimte. Er zijn wel planten die het prima uithouden in de badkamer zoals de graslelie, vrouwentong en kwartjesplant. Ga dus op onderzoek uit voordat je zomaar een plant koopt. 

2. Geurkaarsen of -stokjes 

Misschien een beetje cliché, maar geurkaarsen maken iedere ruimte een stuk gezelliger. Ze zorgen een beetje voor een ‘ZEN effect’ in de badkamer en hebben vaak een leuk kleurtje. En niet te vergeten, ze ruiken ook erg lekker! Handig als je ook een toilet in je badkamer hebt. Uiteraard is het niet verstandig om de kaars continu te laten branden, maar als je bezoek hebt is het leuk om hem aan te steken. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van geurstokjes (wél regelmatig omdraaien). 

3. Kranen en accessoires

De meeste badkamers hebben een chromen kraan. Dit kan uiteraard heel mooi staan, maar het is het overwegen waard om eens verder te kijken. Op het gebied van kranen is immers veel mogelijk. In tegenstelling tot vroeger zijn kranen er nu in allerlei kleuren: goud, koper, zwart, rosé goud… Dit maakt de kranen een stuk specialer. Naast wastafelkranen kun je ook toiletrolhouders, toiletborstelhouders, badkranen en complete douchesets. De zwarte doucheset van Mastello bijvoorbeeld, is een echte unieke!

4. Manden

Manden zien ieder gezellig uit en je kunt ze werkelijk overal voor gebruiken, ook in de badkamer. Doe er bijvoorbeeld je wasgoed en oude handdoeken in (let er dan wel op dat een mand met deksel koopt). Of zet een mand naast het toilet en bewaar er wc-rollen en tijdschriften in. Voorbeelden van leuke manden voor in de badkamer zijn rieten manden en houten manden – die laatste geven je badkamer echt een wellness effect. 

Vrolijke handdoeken

We hebben vaak de neiging om simpele handdoeken te kopen. Denk aan witte, zwarte en grijze handdoeken. Maar je kunt uiteraard ook vrolijke, gekleurde handdoeken kopen die je badkamer wat opleuken. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken in mintgroene, zachtroze of okergele kleur. Immers hangen handdoeken vaak in het zicht, bijvoorbeeld op de radiator of naast het badmeubel, dus ze mogen er zijn! Hang je handdoeken op een houten handdoekenrek voor een extra leuk effect!

Je badkamer opleuken is een eitje met deze items! Welke ga jij aanschaffen?

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.