Het is heerlijk om tijdens de feestdagen of gewoon wanneer je hier zin in hebt iets lekkers op tafel te zetten. Je zou bijvoorbeeld een riblap kunnen bereiden tijdens de winterdagen. Dit smaakt heerlijk met aardappelpuree en rode kool. Daarnaast is het ook lekker om een frisse soep vooraf te hebben. De Tom Kha Kai soep is een heerlijke soep gemaakt op basis van kokosmelk. Om de tijd in de gaten te houden heb je een goede Karlsson klok nodig.

Hoe bereid je een riblap?

Hoe je het beste een Riblap bereid daar zijn de meningen over verdeeld. Het is echter wel altijd verstandig om 30-60 minuten van tevoren het vlees uit de koelkast te halen. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen wat zorgt voor die heerlijke malse smaak. De meeste mensen doen enkel wat zout en peper over het vlees. De meeste mensen gebruiken wat olie of boter in de pan en laten het vlees vervolgens dichtschroeien. Vervolgens halen zij het vlees uit de pan en snijden ze een ui om deze te laten karameliseren. Daarna kun je het vlees weer terug in de pan doen en naar smaak bier, wijn of water toevoegen. 

Tevens zijn er ook kant en klare mixen met kruiden voor een nog lekkerdere smaak. Sommige mensen doen er dan ook nog een laurierblaadje bij. Vervolgens zet je het vuur laag en laat je het 2 a 2,5 uur garen. Wanneer het vlees uit elkaar valt dan is het precies goed.

Hoe is de soep Tom Kha Kai ontstaan?

De soep Tom kha kai is afkomstig uit Thailand en ontstaan doordat er teveel kokosnoten waren. Al sinds 1890 wordt dit recept op verschillende manieren bereid. De meeste mensen voegen kipfilet of vegetarische kipfilet aan het gerecht toe om hem te vullen. Het makkelijkste is als je eerst de kip rondom bruin bakt en vervolgens laat rusten. Daarna begin je met het maken van de bouillon die nodig is voor de soep. Vervolgens voeg je de groente toe en laat je het geheel zo’n 20 minuten koken. Daarna is het tijd om het hoofdingrediënt toe te voegen namelijk de kokosmelk. Dit laat je dan nog zo’n 5 minuten staan zodat het lekker in de soep kan trekken. Vervolgens is de soep klaar en kun je gaan smullen.

Het wereldsucces van het Karlsson uurwerk

Het Karlsson uurwerk is een origineel Nederlands product. Al tientallen jaren worden deze klokken wereldwijd met een groot succes verkocht. Het is een van de bekendste merken van Nederland. Dit komt doordat er een grote diversiteit in klokken beschikbaar is. Zo heb je moderne klokken met abstracte figuren, maar ook klassieke houten klokken kun je hier vinden. Daarnaast zijn er ook diverse industriële klokken zoals bijvoorbeeld de stationsklok of de metalen staande klok. Ook zijn er moderne klokken waarop wel wijzers zitten, maar geen cijfers. Sommige mensen vinden dit een rustiger effect geven en zo gaat de klok als het ware in de muur zitten. Op deze manier is hij aanwezig, maar niet te opvallend.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.