Heb je een overkapping? Maar kan deze nog wel wat sfeer gebruiken? In dit artikel brengen we je graag op ideeën: Van gezellige verlichting tot stijlvolle wanddecoratie.

Verlichting

Natuurlijk is goede verlichting essentieel voor een overkapping. Verlichting is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor sfeer. Natuurlijk hangt dit wel af van het type verlichting. Een grote bouwlamp doet natuurlijk niks voor de sfeer, terwijl een lichtsnoer met dimbare lampjes heel gezellig staat. Ook met een groepje lantaarns op de grond kan je je overkapping leuk aankleden. Heb je nog geen overkapping? Dan kan je ook kiezen voor ingebouwde verlichting. Bij veel modellen kan je namelijk ook al bij het samenstellen kiezen voor dimbare LED-spots. 

Wanddecoratie

Heb jij een aluminum overkapping aan huis? Dan bevindt deze zich deels tegen de gevel. Ook wordt de overkapping waarschijnlijk aan weerszijden afgesloten door een schutting. Zowel de gevel als de schutting lenen zich uitstekend voor wanddecoratie. Vooral rieten mandjes in diverse groottes zijn erg populair. Deze decoratie past dan ook goed bij de populaire Ibiza woonstijl. Daarnaast zijn ook tuinposters enorm in trek. Kies voor een standaard print of kies voor een eigen design. Een foto een dierbare vakantieherinnering bijvoorbeeld! Ook spiegels doen het goed onder een overkapping. Zeker wanneer je een vrij kleine overkapping hebt. Door een spiegel op te hangen wordt de ruimte namelijk optisch groter.

Kussen en plaids

Tot slot mogen ook ook kussens en plaids niet ontbreken bij de aankleding van een overkapping. Deze zachte materialen geven je overkapping een huiselijk gevoel. Bovendien is het onder een dekentje ook nog tot de late uurtjes goed vertoeven. Kies in de zomer voor lichte stoffen zoals linnen en katoen. ‘s Winters doen kussens en plaids van velours en faux fur het juist goed! Het fijne aan een overkapping is dat je de kussens en plaids prima kan laten liggen. De overkapping beschermt ze immers tegen een regenbui. Dat scheelt een hoop gesleep!

Geschreven in opdracht van Solano Wonen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.