Doordat mensen steeds meer thuis zitten, begint het bij veel mensen te kriebelen: ze willen delen van hun huis gaan verbouwen. Een van de eerste ruimtes die mensen op de schop nemen is de keuken, maar ook de badkamer moet er vaak aan geloven. Ben jij ook van plan om jouw badkamer te verbouwen? Wij geven je 3 tips voor het verbouwen van jouw badkamer.

Weet wat je wil

De eerste tip is misschien een beetje voor de hand liggend, maar toch vergeten veel mensen dit. Het is belangrijk om jezelf van te voren goed te oriënteren op de mogelijkheden en jezelf te inspireren met badkamers van anderen. Hierdoor kom jij misschien wel achter nieuwe functies op indelingen die jij graag in je eigen badkamer zou willen zien. Wanneer jij voor jezelf duidelijk hebt wat jij precies wilt in jouw badkamer, weet je zeker dat je de badkamer van je dromen krijgt en kun je gericht gaan zoeken. Je hebt namelijk compleet andere spullen nodig voor een bad dan voor een luxe inloopdouche.

Zorg voor een goede lichtinval in de badkamer

Daglicht heeft een grote invloed op de stemming en gezondheid. Aangezien de badkamer een plek is die vaak ’s ochtends wordt bezocht, wil je dat deze ruimte je een goede stemming geeft om de dag goed te beginnen. Maar hoe zorg je voor een optimale lichtinval in de badkamer? Grote ramen zijn hier de meest logische oplossing voor. Wel zorgen grote ramen ervoor dat je minder privacy hebt, terwijl je dit wel op een badkamer wil. Dit is dan weer op te lossen door raamfolie op de ramen te plakken. Dit zorgt voor privacy, maar verminderd het licht dat binnenkomt niet. Wellicht kun je zelfs een lichtkoepel laten plaatsen, hier hoef jij je geen zorgen te maken over de privacy.

Ook wanneer je niet de mogelijkheid hebt om nieuwe ramen te plaatsen, kun je voor meer daglicht in de badkamer zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld grote spiegels plaatsen op plekken waar het daglicht de badkamer binnenkomt. Hierdoor lijkt de badkamer niet alleen optisch groter, maar lijkt het ook een stuk lichter in de badkamer. Ideaal om je dag goed te beginnen!

Zelf tegels leggen? Dat kan!

Iets wat niet mag ontbreken in een badkamer, zijn de tegels. Je hebt gigantisch veel keuze in welke tegels je wenst. Deze kun je vervolgens laten leggen of zelf leggen. De tweede is natuurlijk goedkoper, maar hier komt wel risico bij kijken wanneer je dit niet vaker doet. Wanneer je ervoor kiest om de tegels zelf te leggen, is het belangrijk dat jij precies weet hoe jij de tegels wilt hebben. Ga je ze recht leggen, diagonaal of wissel je twee kleuren af? Zorg dat je dit duidelijk hebt voordat je begint met leggen. Als je eenmaal aan het leggen bent is het verstandig om af en toe een stapje naar achter te doen om te kijken of je de tegels nog steeds volgens plan legt. Liggen ze wel recht en heb je geen fouten gemaakt in het patroon?

Laat je inspireren

Het belangrijkste bij het verbouwen van een badkamer is dat je weet wat jij graag wil in de badkamer. Laat je inspireren door verschillende badkamers online te bekijken of bezoek een showroom van een badkamerspecialist als Sani4all. In een showroom kun je de sfeer van een badkamer ook echt voelen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.