Droom je van een trap die fungeert als een prachtige eyecatcher? Weet je niet precies wat je wilt, wat bij jouw interieur past of waar je moet zijn? Overweeg dan eens om contact op te nemen met een specialist in traprenovatie. Een specialist beschikt over de juiste ervaring, expertise en gereedschappen voor het renoveren van een trap. Zo ben je dus verzekerd van advies op maat en een prachtige trap die jarenlang meegaat.

Hoe kies ik mijn nieuwe trap?

Een specialist komt langs bij je thuis voor een gratis adviesgesprek. Hier worden al jouw wensen besproken en krijg je uiteraard specialistisch advies over de mogelijkheden. De kleur en het materiaal van de trede kun je kiezen aan de hand van de kleur- en dessinstalen. Vervolgens wordt de trap opgemeten en kun je uitkijken naar je nieuwe trap! Je kunt ervoor kiezen alleen nieuwe overzettreden te laten plaatsen op je open trap, of om je open trap te laten ombouwen tot een dichte trap.

Renovatie van een dichte trap

Je wilt graag een dichte trap. Misschien omdat je een trapkast of andere ruimte achter de trap hebt, of misschien wel omdat je het gewoon mooi vindt. Bij de renovatie van een dichte trap komen er nieuwe overzettreden, stootborden en sluitlijsten. Van de oude trap wordt een mal gemaakt zodat de nieuwe onderdelen precies over de oude passen. Voor extra sfeer kun je ook LED-verlichting laten aanbrengen onder de traptreden. Zo zie je ‘s avonds en ‘s nachts gemakkelijk waar je loopt, zonder dat de gehele ruimte moet worden verlicht.

Renovatie van een open trap

Een open trap bekleden is erg gemakkelijk. Bij een open trap hoeven namelijk alleen overzettreden te worden geplaatst. Hierbij kun je kiezen voor een enkelzijdige of een volledige renovatie. Bij een enkelzijdige renovatie krijgt elke traptrede een nieuwe overzettrede. Dat betekent dat de bovenkant als nieuw is, maar de onderkant er nog hetzelfde uitziet. Bij een volledige traprenovatie krijgt ook de onderkant een nieuwe look.

De voor- en nadelen van een open trap

Een open trap is gemakkelijk in het onderhoud. De stofzuiger of Swiffer kan bij elk hoekje, omdat er geen verticale stootborden tussen de treden staan. Ook geeft een open trap een ruimtelijk gevoel doordat je door de treden heen kunt kijken. Bijkomend voordeel is dat dit ook licht doorlaat wat nog een ruimtelijker gevoel geeft. Helaas komt er door de open treden ook tocht, wat verlies van warmte veroorzaakt en zorgt voor hogere stookkosten. Een ander nadeel is dat kleine kinderen tussen de treden kunnen kruipen wat gevaarlijke situaties kan opleveren.

Bekijk het van dichtbij

Wil je graag verschillende soorten en kleuren trappen in een showroom zien? Ga dan eens langs bij een specialist in traprenovatie. In een showroom zie je verschillende trappen met verschillende materialen en kleuren. Daarnaast kunnen de professionals je voorzien van deskundig advies. Succes met het uitzoeken van je nieuwe trap!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.