Het voorjaar is eindelijk begonnen. De eerste bloemen bloeien en je tuin krijgt eindelijk weer kleur! Ook je meubels in je tuin staan vast weer te shinen en zijn klaar voor gebruik. In april kunnen de temperaturen al heerlijk zijn. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken zodat jij aan het eind van de maand kunt neerploffen op jouw tuinmeubelen om te genieten van het voorjaar in eigen tuin!

Begin met een grote schoonmaak en vergeet je tuinmeubelen niet!

Jouw tuinmeubelen komen nog mooier uit in combinatie met mooi gekleurde bloemen. Voordat je je tuin kunt vullen met bloemen is het nodig om de bloembakken grondig schoon te maken. Door te boenen krijg je de groene aanslag en kalk weg. Vul een emmer met wat lauwwarm water en voeg hier groene zeep aan toe. Schrob de bloembakken vervolgens schoon met een borstel of doek. Als je toch aan het poetsen bent, neem dan direct je tuinmeubelen mee. Grote kans dat ook jouw tuinmeubelen zijn voorzien van een laagje groene aanslag. Hoe jij jouw tuinmeubelen het beste kan reinigen hangt af van welk materiaal de tuinmeubelen zijn gemaakt. 

Welke buiten planten in april?

In april is het tijd om de zomerbollen te gaan planten. Hierbij kun je denken aan, Gladiolen, Lelies, Siergember en Canna’s. Vergeet niet om tussendoor even uit te rusten op je eigen tuinmeubelen. Tip: het is handig om bollen eerst in een pot samen met potgrond te planten. Zet ze vervolgens op een warme plek, bijvoorbeeld in de zon op jouw tuintafel. Hierdoor zullen de bollen eerder gaan bloeien en heb jij eerder plezier van jouw kleurrijke tuin. Plaats jouw tuinmeubelen erbij en het genieten kan beginnen.

Wat snoei je in april?

April is een echte snoeimaand! Let er wel op dat je niet snoeit als het nog vriest. Heb je Lavendel in de tuin? Snoei dit dan voor de groei begint. Het is verstandig om niet al het blad weg te snoeien. Hierdoor zullen struiken niet meer mooi gaan uitlopen. Ook de Hortensia en de Perovskia kunnen teruggesnoeid worden. Hagen als de Laurier en de Taxus kunnen aan het einde van de maand april voor de eerste keer gesnoeid worden. Zet niet zomaar de schaar in jouw planten, zoek eerst goed uit of jouw plant wel geknipt is voor de maand april. 

Heb jij alle tuinklusjes voor de maand april gedaan? Dan is het tijd om te genieten! Plof neer op jouw tuinmeubelen en laat het voorjaar maar beginnen!


Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.