Ook in een kleine achtertuin kun je een zwembad plaatsen. Het lijkt misschien onmogelijk, maar als je over een aantal dingen goed nadenkt, dan kun je de ruimte in je achtertuin effectief gebruiken en er een zwembad in plaatsen. Er zijn geen regels voor, je kunt doen wat het beste bij je situatie past.

Waar moet je op letten?

Als eerste moet je bedenken wel oppervlak je het beste kunt gebruiken voor het zwembad. Let hierbij ook op of het mag en het stuk wel echt tot je stuk grond hoort. Je kunt ook kijken naar de inval van de zon op te bepalen in welke hoek je je zwembad wilt plaatsen. Er is geen minimum maat voor een zwembad, de meesten hebben echter met een lengte van 4,5 meter. Met een kleine tuin kun je ook het beste kiezen voor een opzet zwembad zodat je niet permanent je ruimte kwijt bent.

Vormen

De vorm van het zwembad maakt een groot verschil in of het gaat passen of niet. Over het algemeen is een ronde vorm aan te raden in een kleine tuin. Heb je een lange en smalle tuin, kies dan ook voor die vorm voor je zwembad. Door het zwembad direct tegen de muren van je huis te plaatsen maak je optimaal gebruik van de ruimte zonder dat je er anderen lastig mee valt.

Bubbelbad

Een bubbelbad past vrijwel in elke tuin. Een vierpersoons spa is ongeveer 2 meter in diameter. Een bubbelbad is echter meer ter ontspanning dan voor verkoeling en kun je het hele jaar door van genieten..

Advies op maat

Als je niet zeker weet welke maat het beste in je tuin past, kun je contact opnemen me een winkel als de Zwembadstore. Zij kunnen je helpen met het kiezen van de juiste maat voor jouw tuin en budget, zo weet je zeker dat je straks ook nog een beetje tuin over houdt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.