Het hebben van een duidelijk huisstijl is belangrijk. Het zorgt voor de herkenning van jouw bedrijf bij (potentiële) klanten. Er zijn veel bedrijven die hier perfect gebruik van hebben gemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld de kleuren blauw en geel van de Ikea ziet, denk je meteen aan de Zweedse meubelgigant. Het is belangrijk om zowel online als offline een duidelijke huisstijl te hebben, wanneer klanten bij jou op kantoor komen wil je dat zij het direct weten dat zij op de juiste plek zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huisstijl ook op het kantoor naar voren komt?

De basis van het kantoor

Alles begint bij de basis. De keuze in de vloer en de muren van het kantoor kunnen al een belangrijke rol spelen in de herkenbaarheid van de huisstijl. De muren en vloer zijn tevens een groot gedeelte van de ruimte en vallen ook zeker op. Zorg ervoor dat de kleuren van jouw bedrijf terugkomen in de vloer en muren. Zijn de belangrijkste kleuren van jouw huisstijl bijvoorbeeld wit, zwart en rood? Ga dan voor een zwarte houten vloer en witte muren met rode accenten. Hierdoor zet je al een grote stap in het naar voren brengen van de huisstijl op kantoor.

De accessoires

Wanneer het gaat om de huisstijl, zijn de kleinste dingen van belang. De accessoires kunnen de huisstijl op kantoor maken of kraken. Het is dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat de huisstijl ook in de kleine dingen naar voren komt. Zo kun je ervoor kiezen om het logo van het bedrijf op de laptops of op de desktopschermen te laten graveren. Wat je ook vaak ziet is een bedrukking van ramen. Vaak beschikken kantoren over vergaderruimtes of kantoren die gemaakt zijn van glazen muren. Veel bedrijven kiezen ervoor om deze ramen te voorzien van een soort bedrukking waar hun huisstijl ook naar voren komt. Dit zorgt niet alleen voor herkenbaarheid, maar ook voor meer privacy en focus wanneer je in de vergaderruimte zit.

Accessoires bedrukken

Wil je echt jouw huisstijl naar voren brengen op kantoor? Dan is het belangrijk dat jouw logo overal zichtbaar is. Dit kun je op een subtiele manier doen door gebruiksvoorwerpen te bedrukken met het logo van jouw bedrijf. Geef jouw werknemers bijvoorbeeld notitieboekjes of drinkflessen met het logo erop. Vervolgens wordt het logo over hele kantoor verspreid. Wil je meer weten over het naar voren brengen van een huisstijl op kantoor? Bekijk dan eens een website van een bedrijf dat hier gespecialiseerd in is.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.