Verf heb je in allerlei verschillende soorten. Denk aan verf voor binnenshuis en buitenshuis maar ook aan haarverf. We hebben twee soorten verf even wat nader bekeken en gaan jou vertellen waar je het voor kunt gebruiken.

Binnen huis verven

Wanneer je binnenshuis wilt gaan verven dan kan je verschillende soorten verf ervoor gebruiken. De meeste soorten verf zijn op acryl of op waterbasis. Wanneer je verf op acrylbasis gaat gebruiken dan moet je er rekening mee houden dat je alles goed ontvet van tevoren en alles goed schuurt zodat het mooi glad is. Je hoort steeds vaker dan mensen graag hun meubels een ander kleurtje willen geven. Als je dit wilt doen zonder dat je van tevoren moet gaan schuren en doen dan kan je het beste Annie sloan chalk paint gebruiken. Deze verf is super om je meubelen mee op te knappen en het bespaart je een hoop tijd en werk omdat je niet hoeft te schuren van tevoren. We weten allemaal wel zo’n beetje dat schuren het meest rottige werkje is wat je je maar kunt bedenken. Het alleen vetvrij maken van het oppervlak is bij het gebruik van de Annie Sloan verf al genoeg! Hoe handig is dat? 

Buiten huis verven

Ga je buitenshuis verven dan kan je dit helaas niet gebruiken. Je hebt dan een product nodig wat weersbestendig is. Vaak kom je dan uit op een soort beits of lak. Weet je niet precies welke verf je het beste kunt gebruiken dan kan je jezelf het beste in laten lichten bij een verfspeciaalzaak. Deze mensen hebben er verstand van en weten precies welke verf jij voor welke klus nodig hebt.

Wat verf je nog meer?

We blijven even bij het verven maar we gaan het nu over haarverf hebben. Een hele andere richting op dat weten we! Haarverf wordt heel veel gebruikt in Nederland. De meeste vrouwen hebben heus wel eens een keer hun haar laten verven of doen het gewoon lekker zelf. Wanneer je dit met regelmaat doet weet je dat het niet heel erg goed is voor je haar, maar we zijn soms te ijdel om onze grijze haren te laten zien. Daarom is er ook een Haarverf natuurlijk speciaal voor mensen die hun haar wel willen verven maar niet de beschadiging willen van al die chemische middelen die erin zitten. In deze haarverf zitten zo goed als geen chemische middelen dus het tast je haar ook niet zo aan als dat al die andere chemische producten wel kunnen gaan doen. Het meest bekende bestanddeel wat natuurlijk is en waar je je haar mee kunt verven dat is henna. Henna heeft van zichzelf een rode tint. Wil je liever een andere kleur dan zal je er kleurstoffen aan toe moeten voegen. Helaas kan je dan al niet meer praten over een natuurlijke haarverf omdat je dan toch al toevoegingen hebt gedaan die minder natuurlijk zijn maar het blijft altijd nog een stuk beter voor het milieu. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.