In de zomer zijn vliegen en insecten heel actief en deze willen we liever niet binnen hebben. Alleen wist je dat een vliegengordijn niet alleen handig is om vliegen en insecten buiten te houden? Een vliegengordijn is namelijk ook heel handig voor het buiten houden van vogels. In de zomer heb je natuurlijk de deuren en ramen vaak open staan. Vogels zoeken ook verkoeling en dan kan het nog wel eens gebeuren dat ze naar binnen vliegen. Dan denk je dat vliegen vervelend zijn maar vogels zijn eigenlijk nog wel iets erger. Deze kun je namelijk niet zomaar vangen. Als ze eenmaal in paniek raken vliegen ze je hele huis rond en stoten dingen om. Ook kunnen ze van angst van zich af poepen want een hoop viezigheid in huis geeft. Voorkom daarom ook dat vogels naar binnen vliegen met behulp van een vliegengordijn. Bij de webshop www.vliegengordijnkopen.nl heb je niet alleen producten voor de deur maar ook voor het raam. Zo kun je zowel je deur als je raam lekker openlaten om frisse lucht en verkoeling naar binnen te laten komen.

Ik heb een afmeting waar geen vliegengordijn in past, wat nu?

Heb jij een afmeting die niet veel voorkomt en kun je hier dus geen standaardmaat voor bestellen? Dan is er gelukkig nog de mogelijkheid om een vliegengordijn op maat te laten maken. Het voordeel hiervan is dat je de afmetingen doorgeeft en deze op die maat gemaakt kan worden. Hierdoor kan iedereen genieten van een vlieg- en vogelvrij huis. Uiteraard is het op maat maken van een vliegengordijn wel wat duurder. Alleen zo kun je wel genieten van geen vliegen en vogels in huis. De schade die deze beestjes kunnen aanrichten is namelijk ook groot. Liever dus voorkomen dat genezen zeggen we dan maar!

Is een vliegengordijn schoon te maken?

De meeste vliegengordijnen zijn schoon te maken. Wel is het zo dat niet elk vliegengordijn op dezelfde manier schoongemaakt moet worden. Lamellen bijvoorbeeld kunnen alleen met een vochtig doekje afgenomen worden. Wacht daarom ook niet te lang met het schoonmaken hiervan. Als een vlek dan namelijk te lang zit krijg je deze er niet goed uit. Een kattenstaart gordijn daarentegen kan in sommige gevallen in de wasmachine. Alleen is dit wel een klus die voorzichtig gedaan moet worden. Om zeker te zijn dat het gordijn goed blijft kun je deze ook wassen in een sopje. Hiermee voorkom je dat de strengen toch kapotgaan en het gordijn niet meer te gebruiken is.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.